Google

در این وبلاگ
در کل اینترنت
وبلاگ-کد جستجوی گوگل
شارژ ایرانسل شارژ همراه اول شارژ تالیا وبلاگ شیمی - زندگی - سلامت wellcome to my weblog
سفارش تبلیغ
صبا ویژن

92/2/16
10:23 عصر

ویتامین D و تأثیر آن در پیشگیری از آنفولانزا

بدست عمران دهقان در دسته

همه‌ی ما می‌دانیم که بدن مان به ویتامین D نیاز دارد تا در سلامت کامل باشد. اما س?ال اینجاست به چه میزان ویتامین D نیاز داریم و از چه راهی باید تأمین بشود؟ در این مطلب به این س?الات جواب می‌دهیم. با ما باشید.

ویتامین d

 

نتایج پژوهش‌های متعدد نشان می‌دهد که کمبود ویتامین D بدن را در معرض بیماری‌های زیادی قرار می‌دهد. متأسفانه کمبود این ویتامین که به ویتامین خورشیدی نیز معروف است می‌تواند خطر ابتلا به سرطان کولون، سرطان سینه و سرطان پروستات را بالا ببرد.

از این گذشته بیماری‌های خودایمنی و حتی فشار خون بالا نیز به کمبود ویتامین D در بدن مربوط می‌شود.

علاوه بر این نتایج یک پژوهش نروژی که در مجله‌ی Cancer Causes and Controls به چاپ رسیده نشان می‌دهد میزان بالای ویتامین D خطر مرگ و میر ناشی از سرطان سینه، کولون و پروستات را کاهش می‌دهد. همچنین نتایج پژوهش‌هایی که در سال 2007 در مجله‌ی Archives of Internal Medicine به چاپ رسیده نشان می‌دهد که میزان بالای این ویتامین در بدن خطر مرگ و میر ناشی از بیماری‌های مختلف و پیچیده را نیز کاهش می‌دهد.

 

بهترین منابع ویتامین D

آفتاب عالم‌تاب بهترین و اصلی‌ترین منبع ویتامین D محسوب می‌شود. زمانی که بدن ما در معرض نور خورشید و اشعه های ماورای بنفش قرار می‌گیرد این ویتامین در پوست تولید می‌شود. یک فرد با پوست روشن با قرار گرفتن 20 دقیقه‌ای در معرض نور خورشید زمانی که شاخص اشعه‌ی ماورای بنفش 7 یا بیشتر است می‌تواند 10000 واحد بین‌المللی ویتامین D جذب کند. با این حال هنوز نمی‌توان به طور دقیق زمانی را که باید در معرض اشعه های ماورای بنفش بود را تخمین زد. یعنی نمی‌توان به طور دقیق گفت یک فرد چند دقیقه باید زیر نور خورشید باشد تا ویتامین D مورد نیازش را جذب کند. در واقع نیاز افراد متفاوت است. باید بدانید که پوست‌های تیره تر کمتر از پوست‌های روشن ویتامین D تولید می‌کنند. از این گذشته هر چه سن بالا می‌رود تولید این ویتامین نیز کاهش می‌یابد.

البته منظورمان این نیست که برای جذب این ویتامین خودتان را زیر نور خورشید جزغاله کنید. در این صورت به خصوص اگر تابستان هم باشد امکان آفتاب‌زدگی و مشکلات دیگر وجود دارد.

محققان بر این عقیده‌اند که داروهای ضد ویروسی مانند zanamivir و oseltamivir احتمال ابتلا به آنفولانزا را به میزان 8 درصد کاهش می‌دهد در حالی که ویتامین D

این احتمال را به نصف می‌رساند

 

توجه داشته باشید تاکنون هیچ پژوهش علمی به این نتیجه نرسیده است که بین ویتامین جذب شده از طریق نور خورشید با ویتامین دریافتی از طریق مصرف مکمل‌ها تفاوتی وجود داشته باشد. متخصصان به بزرگسالان و افراد سالمند توصیه می‌کنند که روزانه یک مکمل ویتامین D مصرف کنند و چند دقیقه در زیر نور خورشید باشند. البته نباید در فصل تابستان بین ساعات خیلی گرم روز زیر نور خورشید باشید. روزانه چند دقیقه در معرض نور خورشید بودن نیز برای جذب این ویتامین کافی است. توجه داشته باشید کمبود ویتامین D با آزمایش خون مشخص می‌شود. برای مصرف مکمل هم اول از هر چیز با پزشک مشورت کنید.

 

ویتامین D م?ثرتر از واکسن آنفلوآنزا

فصل زمستان که می‌شود خیلی از مردم علاوه بر تلاطم خرید لباس گرم و آماده کردن منزل به فکر واکسن آنفلوآنزای بچه ها و نوجوانان خود نیز می‌افتند. باید بدانید محققان به این نتیجه رسیده‌اند که ویتامین D احتمال ابتلا به آنفولانزا در بین کودکان 6 تا 15 ساله را 50 درصد کاهش می‌دهد.

پزشکان مدرسه‌ی پزشکی دانشگاه Jikei توکیو به این نتیجه رسیده‌اند که ویتامین D از داروهای ضدویروس و واکسن‌های ضد آنفولانزا م?ثرتر عمل می‌کند.

در این پژوهش که در بین زمستان سال 2008 تا 2009 انجام شده 354 کودک شرکت داشتند. زمانی که بدن در معرض نور خورشید قرار می‌گیرد به طور طبیعی ویتامین D تولید می‌کند.

محققان بر این عقیده‌اند که داروهای ضد ویروسی مانند zanamivir و oseltamivir احتمال ابتلا به آنفلوانزا را به میزان 8 درصد کاهش می‌دهد در حالی که ویتامین D این احتمال را به نصف می‌رساند.


92/2/16
10:12 عصر

اهش فشار خون با ماست

بدست عمران دهقان در دسته

مطالعات جدید پیشنهاد می‌کنند که افزودن ماست کم چرب به رژیم غذایی خطر پرفشاری خون را کاهش می‌دهد.

ماست

 

پرفشاری خون اختلالی است که در آن فشارخون در شریان‌ها به طور مزمن افزایش می‌یابد. با هر ضربان، قلب، خون را از راه شریان‌ها به باقی بدن پمپ می‌کند. فشارخون نشان می‌دهد زمانی که قلب می‌تپد خون با چه قدرتی به دیواره شریان‌ها فشار وارد می‌آورد. اگر فشارخون بسیار بالا باشد قلب باید سخت‌تر کار کند و این امر می‌تواند باعث مشکلات ارگانی و بیماری‌هایی مانند مشکلات قلبی، سکته یا نارسایی کلیوی شود.

 

فشار خون

زمانی که فشارخون فرد اندازه‌گیری می‌شود دو عدد گزارش می‌گردد. برای مثال 120 بر 80 که به صورت 80/120 نوشته می‌شود. ممکن است یکی یا هردوی این اعداد بالاتر از حد طبیعی باشند. عدد بالایی فشارخون سیستولی و عدد زیرین فشارخون دیاستولی نامیده می‌شود. زمانی که فشارخون شما کمتر از 80/120 باشد طبیعی و زمانی که بالاتر از 90/140 باشد پرفشاری خون تلقی می‌گردد. اگر فشارخون فردی بین این دو محدوده باشد مستعد ابتلا به پرفشاری است. فشارخون بالا ممکن است تا مدت‌ها تشخیص داده نشود. پرفشاری خون درمان نشده به شریان‌های شما آسیب می‌رساند. تکه‌هایی از زخم‌های ایجاد شده در شریان‌ها می‌توانند در جریان خون حرکت کرده و باعث انسداد عروق شوند.

کلسیم موجود در ماست عروق را انعطاف‌پذیرتر می‌کند و عروق می‌توانند گشادتر شده و فشار را کاهش دهند

 

در بسیاری از موارد، بیماران علائم خاصی را نشان نمی‌دهند. حتی ممکن است بدون این که بدانند مبتلا به پرفشاری خون هستند دچار پیامدهای بد آن شوند. شرایطی مانند خونریزی داخلی، بیماری مزمن کلیوی، مشکل قلبی، سکته و مشکل دید از عوارض پرفشاری خون کنترل نشده هستند. عواملی مانند چاقی، استرس، مصرف زیاد نمک، سابقه خانوادگی پرفشاری خون، دیابت، سیگار، کمبود ویتامین D، مصرف کم کلسیم، پتاسیم و منیزیم می‌توانند شما را به این بیماری مستعد کنند. امروزه مطالعات زیادی در زمینه عوامل رژیمی مهم در کاهش خطر ابتلا به پرفشاری خون انجام شده است. یکی از مواد غذایی مهمی که به نظر می‌رسد در کاهش خطر این بیماری نقش داشته باشد ماست کم چرب است. اطلاعات جدید از تحقیقات 2012 انجمن قلب امریکا حاکی از این است افرادی که برای مدت طولانی ماست مصرف می‌کنند، فشارخون سیستولی کمتری داشته و خطر پرفشاری خون در آن‌ها کمتر است.

 

فواید ماست

مطالعات زیادی در زمینه فواید ماست منتشر شده است. مصرف مداوم ماست با تناسب وزن و کاهش نمایه توده بدنی همراه است. کلسیم موجود در ماست از ریزمغذی‌های بسیار مهم برای سلامتی است و کارایی جذب بالایی دارد. همچنین ماست منبع خوب پروتئین است، قدرت سیرکنندگی خوبی داشته و درصدی از آب مورد نیاز بدن را تأمین می‌کند. ماست آسان‌تر از شیر هضم می‌شود و افرادی که قادر به مصرف شیر نیستند، می‌توانند به راحتی از ماست استفاده کنند. به علاوه جذب کلسیم و بسیاری از مواد مغذی از ماست بهتر است.

 

ماست و فشار خون

اخیراً محققان مطالعه 15 ساله‌ای را بر بیش از 2000 شرکت کننده که در ابتدای مطالعه مبتلا به پرفشاری خون نبودند انجام دادند. در انتهای مطالعه مشخص شد، افرادی که دست کم 2 درصد انرژی روزانه خود را از ماست کم‌چرب تأمین می‌کردند، که معادل دست کم 120 گرم ماست است، 31 درصد کمتر به پرفشاری خون مبتلا شده‌اند. مضاف بر این که فشارخون سیستولی در این افراد کمتر از افرادی که ماست نمی‌خوردند بالا رفت.

مطالعات زیادی در زمینه فواید ماست منتشر شده است. مصرف مداوم ماست

با تناسب وزن و کاهش نمایه توده بدنی همراه است

 

یافته‌های این مطالعه فرضیه تأثیر ماست کم‌چرب در کاهش فشارخون را تایید می‌کند. مکانیسم اثر ماست بر کاهش خطر پرفشاری خون به روشنی مشخص نیست و مطالعات در این زمینه ادامه دارد. کلسیم موجود در ماست عروق را انعطاف‌پذیرتر می‌کند و عروق می‌توانند گشادتر شده و فشار را کاهش دهند. از سوی دیگر برخی محققان پیشنهاد می‌کنند که باکتری‌های مفید موجود در ماست به کاهش فشارخون کمک می‌کنند اگرچه هنوز مدارک در این زمینه کافی نیست.

 

کلام پایانی

یک رژیم سالم شامل ماست کم‌چرب و میوه و سبزی کافی و انجام فعالیت فیزیکی مناسب می‌تواند به پیشگیری از بیماری‌های مزمن از جمله پرفشاری خون کمک کند و سلامت شما را تضمین نماید.

منبع:تبیان


92/2/16
10:9 عصر

سفیدهی تخم مرغ و تأثیر آن در کاهش فشار خون بالا

بدست عمران دهقان در دسته

در سفیده‌ی تخم مرغ پروتئین‌هایی وجود دارد که باعث کاهش فشار خون می‌شود. در واقع «پپتید» موجود در سفیده‌ی تخم مرغ به اندازه‌ی داروها موثر است.

سفیده‌ی تخم مرغ

 

یکی از ترکیبات طبیعی داخل تخم مرغ، فشار خون را به اندازه‌ی داروی ضد فشار خون کاپتوپرال کاهش می‌دهد. این ترکیب مانند مهار کننده‌ی آنزیم تبدیل کننده‌ی آنژیوتانسین عمل می‌کند برای همین هم فشار خون را کاهش می‌دهد.

 

این کشف نتیجه‌ی تلاش گروه تحقیقاتی دکتر زیپانگ یو از دانشگاه جیلین چین با همکاری محققان آمریکایی می‌باشد.

 

برای رسیدن به این نتایج محققان «پپتید» موجود در سفیده‌ی تخم مرغ را روی موش‌های آزمایشگاهی که دارای فشار خون بالا بودند آزمایش کردند و مشاهده کردند که این ماده بدون ایجاد عوارض جانبی فشارخون این موش‌ها را کاهش می‌دهد.

 

به گفته‌ی دکتر یو، «پپتیدهای» موجود در سفیده‌ی تخم مرغ به طور طبیعی از طریق مصرف تخم مرغ و یا مصرف مکمل جذب بدن می‌شود و می‌تواند درمانی برای کاهش فشار خون بالا باشد.

یکی از ترکیبات طبیعی داخل تخم مرغ، فشار خون را به اندازه‌ی داروی

ضد فشار خون کاپتوپرال کاهش می‌دهد

 

متأسفانه بیماری فشار خون روز به روز در حال افزایش است در حالی که از همان ابتدا با درست کردن عادت‌های غذایی و در پیش گرفتن سبک زندگی سالم‌تر می‌تواند از بروز آن جلوگیری کرد. توصیه می‌کنیم حواستان به تغذیه و وزن بدنتان باشد تا گرفتار این بیماری نشوید.

منبع:تبیان


<      1   2   3   4   5   >>   >